Warning: include_once(analyticstracking.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/sdsasa/public_html/theme/bakana/header.tpl.php on line 52

Warning: include_once(): Failed opening 'analyticstracking.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/sdsasa/public_html/theme/bakana/header.tpl.php on line 52

Območna organizacija SD SAŠA

Hitri kontakt

Območna organizacija Socialnih demokratov SD SAŠA
03/ 587 14 13
03/ 587 14 06
info(at)sd-velenje.si

Območna organizacija SD SAŠA

OO SD Velenje
OO SD Šoštanj
OO SD Šmartno ob Paki
OO SD Mozirje
OO SD Nazarje
OO SD Ljubno ob Savinji

Evropski socialdemokrati

Stranka evropskih socialdemokratov....
VSTOPI

Socialists & Democrats

Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v evropskem parlamentu....
VSTOPI

Sporočila in obvestila za javnost OO SD SAŠA

Poslanka Andreja Katič obiskala Šmartno ob Paki

0 Komentarji
1394
15 jan 2015

Poslanka SD in podpredsednica Državnega zbora je v četrtek, 15. januarja 2015, obiskala članice in člane SD OO Šmartno ob Paki. Katičeva je podala poročilo o organizaciji in delu Poslanske skupine SD ter Državnega zbora RS v preteklem obdobju.

S prisotnimi je potekala živahna debata zlasti o aktualnih vprašanjih. Strinjali so se, da Socialni demokrati še vnaprej nasprotujemo takšnemu načinu privatizacije, ki pomeni razprodajo slovenskega premoženja, da pristajamo pa na razpravo o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države. Socialni demokrati smo se posvetovali z evropskimi partnerji, ki so nam pritrdili, da se lahko opravi ponoven pogovor, saj se Slovenija sedaj nahaja v bistveno drugačnem, izboljšanem položaju in to bi moralo biti izhodišče za nadaljnje aktivnosti glede privatizacije.
Socialni demokrati se ostro zavzemamo za ohranitev javnega šolstva. Pripravili smo spremembo Ustave RS, kjer bi to tudi nedvoumno zapisali skladno s stališči Evropskega sodišča za človekove pravice in tudi skladno z odločitvijo Ustavnega sodišča RS U-I-68/98, ki jo zadnja odločitev peterice ustavnih sodnikov ni upoštevala. Podporo bomo iskali pri vseh poslanskih skupinah. Socialni demokrati se bomo tudi aktivno pridružili pripravi sprememb Ustave in zapisa pravice do vodo v ustavne določbe. V skupini za pripravo sprememb bosta iz vrst SD sodelovala Andreja Katič in Miro Pretnar.

Prisotni so se dotaknili tudi aktivnosti preprečevanja dela na črno, ki dejansko škodi razvoju gospodarstva, zlasti obrtništva in tako še slabša gospodarski položaj Slovenije. Pozdravili so dosežek ministrice, pristojne za delo Kopač-Mrakove glede študentskega dela, vendar so izpostavili, da je potrebno z aktivnostmi nadaljevati, da se zagotovi izboljšanje položaja mladih, zlasti zaposlovanja po končanem šolanju. Zagotovitev sredstev za javna dela v proračunu za 2015, po trdih pogajanjih s finančnim ministrom, je tudi korak za ohranitev obstoječih delovnih mest v sklopu projektov v posameznih občinskih okoljih.

Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Podpredsednica Državnega zbora Andreja Katič sprejela nominiranke za naslov Slovenka leta
Andreja Katič Občinska organizacija SD Šmartno ob Paki

sd_m Včlani se

OO SD SAŠA
Prešernova 1, Velenje
(v stavbi sodišča Velenje)
03/ 5871 413
03/ 5871 406

2020Januar
NedPonTorSreČetPetSob
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031