Warning: include_once(analyticstracking.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/sdsasa/public_html/theme/bakana/header.tpl.php on line 52

Warning: include_once(): Failed opening 'analyticstracking.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/sdsasa/public_html/theme/bakana/header.tpl.php on line 52

Območna organizacija SD SAŠA

Hitri kontakt

Območna organizacija Socialnih demokratov SD SAŠA
03/ 587 14 13
03/ 587 14 06
info(at)sd-velenje.si

Območna organizacija SD SAŠA

OO SD Velenje
OO SD Šoštanj
OO SD Šmartno ob Paki
OO SD Mozirje
OO SD Nazarje
OO SD Ljubno ob Savinji

Evropski socialdemokrati

Stranka evropskih socialdemokratov....
VSTOPI

Socialists & Democrats

Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v evropskem parlamentu....
VSTOPI

Ženski forum Območna organizacija SD SAŠA

Zdravka Vasiljević Rudonić, Predsednica ŽF SD SAŠA

Zdravka Vasiljević RudonićMoje ime je Zdravka Vasiljević Rudonić. Rojena sem 5. decembra 1979 v Celju. Od svojih prvih korakov pa do zaključka gimnazije sem mladost preživela v mojem mestu – Velenju. Pet let sem se ob vikendih z največjo radostjo vračala domov iz Ljubljane, kjer sem leta 2005 s cum laude diplomirana na Pravni fakulteti v Ljubljani na temo Otroci do 14. leta kot storilci kaznivih dejanj. Danes sem kot pravnica zaposlena na Mestni občini Velenje. Z velikim veseljem opravljam tudi delo koordinatorice za enake možnosti; v okviru koordinatorstva pa se trenutno največ posvečam projektu Celovito reševanje nasilnih dejanj. Kot predsednica se že od leta 2007 aktivno udejstvujem v Ženskem forumu SD SAŠA, ki smo ga takrat na noge postavile članice in simpatizerke SD iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki. Sem tudi članica Mladega foruma SD Velenje in OO SD Velenje.


O Ženskem forumu SD SAŠA Velenje

logo-zenski-forumŽenski forum Socialnih demokratov je avtonomno politično in interesno združenje, ki zagotavlja stranki možnost, da oblikuje dosledno politiko enakih možnosti za oba spola, ki pomaga krepiti politično moč žensk znotraj stranke ter omogoča civilno družbenim skupinam s sorodnimi cilji neposreden vpliv na politiko Socialnih demokratov na državni in lokalni ravni.

Ženski forum samostojno določa svojo politiko in enakopravno sodeluje pri oblikovanju politike stranke. Ženski forum deluje v skladu s statutom stranke in pravili Ženskega foruma Socialnih demokratov. V območnih organizacijah ima organizirane svoje klube, najvišji organ pa je konferenca ženskega foruma. Med dvema konferencama vodi delo svet ženskega foruma.

Ženski forum spremlja uresničevanje zakonodaje, ki spodbuja enakost spolov, se opredeljuje do zakonskih predlogov in daje pobude za dopolnitve in spremembe zakonodaje.

Ženski forum spremlja uresničevanje akcijskega načrta Socialnih demokratov za napredovanje enakosti spolov.

Ženski forum SD SAŠA je interesno in politično združenje, ki v družbi vedno znova povečuje občutljivost za socialne teme, za enake možnosti, za ustavne pravice in za vsa tista vprašanja, katerih odgovori zagotavljajo višjo kakovost življenja. Ali obstaja samo ženska tema? Ne, ženskih tem ni, so pa družbene teme, ki so tesno povezane z dogajanji v družbi, družini in med posamezniki kot kreatorji družbenih dogajanj.

V Sloveniji se nadaljuje socialno razslojevanje, krepijo se vse vrste nestrpnosti in sovraštvo do drugačnosti, ponovno smo priča poizkusu obnavljanja tradicionalnih, ženski enakopravnosti nenaklonjenih vrednot in usmeritev, vedno znova nastajajo novi viri izključevanja, izkoriščanja in diskriminacije. Ženski forum SD SAŠA si aktivno prizadeva, da bi bila ta podoba drugačna, prijaznejša vsakemu posamezniku in družbi. Še posebej smo članice in simpatizerke aktivne pri uresničevanju in oblikovanju družinske in socialne politike, v interesih po izboljšanju položaja žensk, marginalnih skupin in tistih s specifičnimi potrebami. Imamo posluh za tista vprašanja, ki so za dnevno politiko nezanimiva in neprivlačna ter bi jih mnogi želeli čimbolj zakriti.

Zavedamo se, da je uveljavljanje in uresničevanje naših interesov možno doseči tako preko formalnih političnih mehanizmov, prav tako pa tudi preko civilnih pobud, informiranjem in animiranjem javnosti. Žensko videnje rešitev želimo vtkati v prizadevanja naše stranke na vseh področjih njenega delovanja. Pri tem imamo v mislih teme, ki jih same smatramo za pomembnejše: kako naj samohranilka preživi svojo družino z denarnim nadomestilom, kako naj mlad strokovnjak dobi prvo zaposlitev, kako se naj ozdravljen odvisnik ponovno vključi v domače okolje, kako...

Dosegle in presegle bomo svoje cilje, v to verjamemo. Pri tem potrebujemo le to, da si prisluhnemo. Vse ostalo znamo!

Zdravka Vasiljević Rudonić,
predsednica Ženskega foruma SD SAŠA.

Informacije: zenskiforum(at)sd-velenje.si


VSTOPI na spletno stran: Ženski forum SD


Mladi forum
Šaleške doline Velenje

 
Podrobneje
Mladi forum SD
Zgornje Savinjske doline

 
Podrobneje
Ženski forum
SD SAŠA Velenje

 
Podrobneje

sd_m Včlani se

OO SD SAŠA
Prešernova 1, Velenje
(v stavbi sodišča Velenje)
03/ 5871 413
03/ 5871 406

2019November
NedPonTorSreČetPetSob
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930